Foto: Rickard Laving

En presentation av Kennel MiniMax

Min första valpkull hade jag 1986 och det var cavalier som jag började med. Det var då meningen att det bara skulle bli den kullen men det var så underbart med dessa valpar att jag blev fast och det här ville jag vara med om flera gånger. Fortfarande tycker jag det är lika roligt och spännande med dessa valpar.

1989 föddes första pyrenéerkullen och jag fick mitt kennelnamn registrerat.

Mina hundar lever inomhus med familjen som vanliga familjehundar. Jag vill inte ha fler valpar än att jag kan följa dem och ha en bra kontakt med valpköparna särskilt under det första året som är så viktigt i hundens liv.

Det bästa med att vara hunduppfödare är för mig att få se dessa valpar födas och sedan kunna följa dem till bra, trevliga och friska vuxna hundar, som är till glädje för sin familj (för det mesta). Och så alla trevliga människor man träffar förstås, både valpköpare och andra "hund"-vänner runt om i Sverige och övriga världen.

Vi har en pyrenéerhund, åtta cavalier king charles spaniels som bor hemma hos oss och två på foder. Vi har också två katter och tre kanariefåglar.

Du är alltid välkommen att hälsa på oss och våra hundar, men ring först så att vi är hemma.

 

 

Kennel MiniMax 
Bibbi Franzén 
Fada Mobacken 
611 95 Nyköping 
Mobil: 070-79 666 61 
Email: minimaxkennel@gmail.com

Tillbaka